חיפוש
Close this search box.
חיפוש
Close this search box.

קולופוסקופיה

מהי קולפוסקופיה?

קולופוסקופיה היא בדיקה שמטרתה לאבחן נגעים בצוואר הרחם, הנרתיק והעריה. הבדיקה מבוצעת באמצעות מכשיר קולפוסקופ שמוחדר אל הנרתיק ומאפשר לרופא לראות בברור את רקמת העור על ידי הגדלה והארה של האזור הנבדק. המכשיר מזהה נגעים שלא ניתנים לאבחון בבדיקה רגילה וניתן לדגום איתו רקמה לצורך ביופסיה על מנת להשלים את האבחנה.

איתור מוקדם של נגעים בצוואר הרחם מגדיל את סיכויי ההצלחה של הטיפול בהם. הקולופוסקופיה היא בדיקה מעמיקה יותר שהצטרפה את בדיקת ה-PAP המוכרת, ומאפשרת סריקה מהימנה ויסודית.

בדיקת קולפוסקופיה במדיקה

קולפוסקופיה במדיקה מבוצעת על ידי רופאים מומחים במחלות צוואר הרחם, ומבוצעת בליווי אחות מקצועית שתעזור לך לעבור את הבדיקה באופן המיטבי והנוח ביותר.

הבדיקה אינה מבוצעת במהלך דימום וסתי, במידה וקיים דימום לא סדיר, יש להתייעץ עם המרפאה המטפלת לגבי מועד הבדיקה.
במקרים בהם ישנה דלקת בנרתיק, מומלץ להשלים טיפול תרופתי טרם ביצוע הבדיקה.
מכיוון שאי הנוחות הכרוכה בבדיקה עשויה להשתנות מאישה לאישה, ניתן לטיפול תרופות משככות כאב כשעה טרם הבדיקה.

הבדיקה מבוצעת במרפאת רופא הנשים. תחילה הרופא מנקה את צוואר הרחם עם תמיסה שגורמת להבלטה של רקמות עור חריגות. לאחר מכן הוא סורק את צוואר הרחם באמצעות מכשיר הקולפוסקופ ובמידת הצורך מחליט על נטילת ביופסיה.

על ידי הסתכלות ישירה על צוואר הרחם, הרופא יכול להתרשם ממראה צוואר הרחם והנרתיק בהגדלה של עד פי 60. לרוב הרופא ישים תמיסה על צוואר הרחם כדי להבליט אזורים לא תקינים. אם הרופא מבחין באזור חשוד, ייתכן שהוא ייקח דגימת רקמה (ביופסיה) לבדיקה נוספת במעבדה וקבלת אבחנה.

קולפוסקופיה היא בדרך כלל בדיקה בטוחה וגורמת לאי נוחות קלה בלבד. במקרה של ביצוע ביופסיה, ניתן לבצע הרדמה מקומית להקלה על כאבים.

קולפוסקופיה היא כלי חשוב לזיהוי של נגעים טרום סרטניים של צוואר הרחם ובכך לאפשר טיפול בשלב מוקדם ומניעת סרטן צוואר הרחם.

במידה ונלקחת ביופסיה, יתכן דימום קל למשך מספר ימים. מומלץ להימנע מקיום יחסי מין או הכנסת טמפון למשך 3 ימים. בנוסף יתכנו כאבים דמויי מחזור החולפים מעצמם.
במקרה של דימום מוגבר, כאבי בטן בלתי פוסקים או הפרשות חריגות לאחר הבדיקה – יש לפנות לבדיקת רופא נשים.

הבדיקה אינה מכאיבה. התמיסה עלולה לגרום לתחושת צריבה קלה ובמידה ומתקבלת החלטה על נטילת ביופסיה עלולים להופיע לאחר מכן כאבים או דימום קל.

איך מבוצעת קולפוסקופיה?

במהלך הבדיקה, האישה שוכבת על שולחן בדיקה, כמו בבדיקה גינקולוגית רגילה. הרופא מכניס מכשיר הנקרא ספקולום (מפסק) לתוך הנרתיק כדי להחזיק אותו פתוח, ואז מביט דרך מיקרוסקופ מיוחד שנקרא קולפוסקופ שממוקם מול פתח הנרתיק.

מדוע צריך לעשות קולפוסקופיה?

לרוב נשים מופנות לבדיקת הקולפוסקופיה לבירור תוצאת בדיקת סקר צוואר הרחם לא תקינה, מה שיכול להצביע על שינויים בתאים של צוואר הרחם שיכולים להתפתח לסרטן.
בנשים עם תלונות של דימום סביב קיום יחסי מין, הבדיקה יכולה לסייע באיתור הסיבה לדימום. הבדיקה יכולה לשמש גם לבדיקת יבלות באיברי המין, דלקות ופוליפים.

ביצוע קולפוסקופיה במהלך הריון

קולפוסקופיה בהריון הינה בטוחה ומתבצעת בדרך כלל באופן דומה לנשים שאינן בהריון. מכיוון שצוואר הרחם בהריון הינו רגיש יותר ומכיל יותר כלי דם, לקיחת דגימה (ביופסיה) תבוצע רק אם תהיה הכרחית.

רופאים במחלקת קולופוסקופיה

רוצה עוד פרטים?

השאירו שם ומספר טלפון ונחזור בהקדם.

השאירו שם ומספר טלפון ונחזור בהקדם.

ברוכים הבאים לרשת

medica

מרכזים רפואיים

medica רפואה ברמה של 5 כוכבים הינה רשת מרכזים רפואיים מתקדמת בפריסה ארצית: